Portfolio

Astrid Grootscholten Fotografie

Brandfotografie & visitekaartjes

We leerden elkaar geheel onverwacht kennen op een gezellig pleintje in Valencia. De fotograaf van de geplande shoot die ze had geboekt belde af. Ik bood aan het stokje van hem over te nemen en zo besloten we de dag erna samen op pad te gaan. De mooie stad, het zonnige weer en de fijne connectie die we samen hadden zorgden voor dit bijzondere resultaat.

Kwetsbare Held

Kwetsbare Held

Filmposter

Toen Wout van Wengerden’s grote liefde het in november 2019 uitmaakte was het tijd om in de spiegel te kijken. Hij ging met zijn camera op onderzoek.

Zes maanden zocht hij de eenzaamheid van Texel op. En ging hij in gesprek met persoonlijke helden als Stef Bos, Frans Bromet en Kas Stuyf. Maar ook met zijn ouders, eilandbewoners en eigenlijk iedereen die voor zijn voeten kwam.

Zijn documentaire is inmiddels in verschillende filmzalen in Nederland te zien geweest, waar Wout na afloop in gesprek gaat met de zaal. Ben je benieuwd naar zijn film, volg dan zijn socials voor actuele info.

Wakey Wellbeing

Brandfotografie & website

Fleur geeft Transformational Breathwork sessies in Valencia. Daarnaast organiseert ze Breathwork retreats. Breathwork is een techniek die wordt gebruikt om te ontstressen, te ontspannen en meer in verbinding met jezelf te komen.
Fleur wilde graag foto’s waar de natuur een hoofdrol in speelt. Wat is er dan een mooiere locatie dan een zonnig park in Valencia? 
Haar nieuwe website is in de maak! Volg Fleur via haar socials.

Herstelacademie Venlo

Herstelacademie Venlo

Logo - Huisstijl - Website - Posters & andere communicatie-uittingen ​

Tijdens de prettige samenwerking met medewerkers van Metggz voor het actienetwerk Zelfmoordpreventie werd ik benaderd om de nieuwe Herstelacademie in Venlo een eigen gezicht te geven. In deze Herstelacademie organiseren ervaringsdeskundigen cursussen en groepsactiviteiten voor mensen die te maken hebben met psychische kwetsbaarheid.

Bekijk de website van de Herstelacademie Venlo

De oude website van
Beauty Bar Roermond

De nieuwe website na de restyling

Beauty Bar Roermond

Restyling logo & Website

Yulia, de eigenaresse van Beauty Bar Roermond, was niet gelukkig met haar huidige website. Ze vond ‘m wat ouderwets, de kleuren pasten niet bij haar en de uitstraling van de salon en er bewogen teveel elementen. Tijd voor een restyle dus! 

Allereerst zorgde ik voor een stijlvoller kleurenpalet. En vereenvoudigde ik haar logo voor een modernere look. Voor de fotografie schakelden we Peggy Maes Fotografie in.

Samen met Yulia keek ik naar een sterkere strategie achter de website. Zodat haar klanten nog makkelijker de weg kunnen vinden in haar aanbod.

Dit alles bracht ik samen in een moderne en strakke vormgeving die evengoed warmte uitstraalt. 

Bekijk hier de vernieuwde website van Beauty Bar Roermond

Actienetwerk Zelfmoordpreventie Midden-Limburg

Logo - Huisstijl - Website - Posters & andere communicatie-uittingen

Zelfmoord is nog een moeilijk en confronterend onderwerp. Vaak is er ook een grote handelingsverlegenheid. Daarom zet het Actienetwerk zich in om zelfmoord bespreekbaar te maken, belangrijke gatekeepers rondom risicogroepen te trainen hoe zij dit kunnen doen, risicogroepen actief te benaderen en samenwerking te stimuleren.

Bekijk de website van het Actienetwerk

Ennovy Talent'eert

Website - Flyers & Posters

Ennovy Talent’eert begeleid (hoog)begaafde volwassenen, jongeren en kinderen. 

Naast 1 op 1 begeleiding biedt Ennovy Talent’eert ook groepsactiviteiten voor kinderen en ouderbijeenkomsten aan.

 Bekijk hier de website van Ennovy Talent’eert

Tzitzo magazine

Hoofdredactie & Art direction

Als ambassadeur van Samen Sterk zonder Stigma zette ik mij op allerlei manieren in om het taboe op mentale gezondheid te doorbreken. Met diezelfde missie richtte ik in januari 2019 Tzitzo magazine op. Een blad dat openheid geeft over mentale gezondheid, niet vanuit de boeken, maar vanuit de eigen ervaring. 

Tzitzo magazine werd, naast een taboe-doorbrekend blad, een blad vol hoop, steun en (h)erkenning en betekende voor veel lezers een belangrijke ondersteuning bij hun herstel.

Bekijk hiernaast het derde nummer.

Stigma, de feiten

In Nederland hebben bijna 2 miljoen mensen een psychische aandoening. Onderzoek wijst uit dat 70 procent van deze mensen te maken krijgen met vooroordelen of discriminatie. Tweederde van deze mensen stopt met activiteiten en zwijgt over problemen, uit angst voor negatieve reacties en om uitgesloten te worden.

Stigma en zelfstigma belemmeren herstel, en maken dat mensen hulp vermijden. Veel mensen ervaren stigma als zwaarder dan de aandoening zelf. Het wordt ook wel de tweede ziekte genoemd.

Samen Sterk zonder Stigma zette het thema stigma op de agenda, ontwikkelde een strategie om stigma tegen te gaan, bouwde netwerken, trainde ambassadeurs, maakte tools en bereikte op die manier enorm veel mensen. Ga naar hun website voor alle aanwezige kennis voor een wereld zónder stigma’s.

www.samensterkzonderstigma.nl

Tzitzo magazine, de missie

Met Tzitzo willen we:
• Werken aan bewustwording van stigma en de impact ervan.
• Aandacht besteden aan psychische aandoeningen en handvatten aanreiken hoe hiermee om te gaan.
• Zorgen voor meer wederzijds begrip. En daardoor bijdragen aan een maatschappij waarin iedereen gelijke kansen heeft, ook mensen met een psychische aandoening.
• Laten zien dat en hoe je zelf iets kunt veranderen; hoe je herstel kunt bevorderen.

Tzitzo magazine motiveert mensen om opener te zijn over hun mentale kwetsbaarheid en daarmee het (zelf)stigma rondom psychische kwetsbaarheden te verkleinen.

We hopen te bereiken dat lezers denken: O zit dat zo….

Inspiratie opgedaan voor jouw eigen project?

Heb je plannen voor een nieuw bedrijf of ben je geïnteresseerd in rebranding? Heb je andere vragen of behoefte om gewoon even vrijblijvend met me te sparren? Bij een (digitaal) kopje koffie ontstaan vaak de mooiste plannen!