Een bijzonder project in Guatemala

Afgelopen jaar raakte ik als grafisch ontwerper betrokken bij een project in San Pedro La Laguna in Guatemala. Ik leerde oprichter Juan Carlos kennen, een bevlogen en betrokken leraar Spaans die samen met drie vrienden de Semilla Spanish School startte. Juan Carlos vroeg mij om te helpen om zichtbaarder te worden en meer studenten en vrijwilligers te vinden. Hiermee kan hun project blijven voortbestaan.

Lange tijd ondervonden de mensen uit hun gemeenschap de consequenties van corruptie, racisme en uitsluiting. Door de massale productie van suikerriet en de intensieve mijnbouw in hun omgeving rond het meer Atitlan werden de natuurlijke bronnen, zoals de meren, bossen en vulkanen volledig uitgebuit. Dit leidde tot veel werkeloosheid, armoede, slechte medische zorgvoorzieningen en weinig opleidingskansen.

Juan Carlos wil hier graag verandering in brengen en startte een school waar reizigers Spaans kunnen leren en als vrijwilliger meewerken aan hun projecten. Hij besloot hun school Semilla te noemen, wat zaad betekent. Met hun projecten wil hij als het ware een zaadje planten voor de groei en bloei van hun toekomstige generaties. De Semilla Spanish School is niet alleen een school waar mensen uit heel de wereld Spaans kunnen leren. Maar een school die haar opbrengsten en haar leerlingen inzet ter verbetering van het welzijn van de gemeenschap rondom het meer.
 
Hij wil aan de locale kinderen de rijkdom van hun verleden overbrengen. Zo integreren ze de Mayacultuur in hun lessen en leren de kinderen hoe ze kunnen bijdragen aan het behoud van hun ecosysteem en aan de duurzame productie van hun eigen voedsel.
 

Door de Corona-situatie is de (financiële) situatie in San Pedro en omgeving er niet beter op geworden en zijn er ook bijna geen buitenlandse studenten/vrijwilligers meer geweest.

Daarom vraagt Juan Carlos, via mij, nu de hulp van jullie! Steun ook de Semilla Spanish School! Voor jullie wellicht een klein bedrag, voor Juan Carlos en zijn gemeenschap van grote waarde!
Doneer nu via de link hier rechts >>
 
[gofundme]