Young Creative Award

Na een jaar Kunstacademie in Arnhem, waarna ik wonderbaarlijk mijn propedeuse haalde, belandde ik in een flinke burn out. Door de enorme prestatiedruk van de opleiding laaide mijn faalangst perfectionisme behoorlijk op. Terugkijkend zie ik dat jaar als de eerste beproeving om me door mijn mentale gezondheid van mijn creatieve pad te krijgen.

De overtuiging dat ik als grafisch ontwerper nooit mijn brood zou verdienen groeide. Ik voelde me te kwetsbaar voor het vak en vond dat ik mijn droom moest bijstellen en op zoek moest naar een nieuwe studie. Mijn creatieve vuurtje doofde langzaam uit terwijl ik in het jaar dat volgde wat probeerde bij te verdienen achter de kassa en in de horeca.


In datzelfde jaar werd mijn nieuwsgierigheid geprikkeld door een oproep om een poster tegen kinderarbeid te ontwerpen, ik ging aan de slag en stuurde mijn ontwerp in. Compleet verrast won ik hiermee de Young Creative Award. Ik haalde er de tv en krant mee en het leverde me een opdracht op bij een reclamebureau, waar ik uiteindelijk nog een jaar mocht meedraaien.


Mijn passie werd weer aangewakkerd, mijn talent weer uitgedaagd en zo besloot ik, weliswaar in Maastricht, de Kunstacademie af te maken. Na drie, echt geen makkelijke, jaren behaalde ik mijn diploma.


Mijn prijs prijkt nog op mijn kast, herinnerend aan dat moment waarop ik weer ging geloven in mezelf als ontwerper. Heb jij ook zo’n symbool wat je helpt om in jezelf te blijven geloven?Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *