Concept, creatie & campagne
Onze aanpak
Merken & campagnes voor, over en mét mensen
Voor wie?
Ben jij beleids- of communicatiemedewerker in het sociaal domein of bij een zorginstantie? Of werk jij binnen een organisatie die zich inzet voor mensen met een psychische kwetsbaarheid en wil jij een merk of campagne lanceren voor of over deze doelgroep?
Dan weet je dat dat best een uitdagende taak kan zijn!
Je bent er bewust van:
– dat de manier waarop je als organisatie communiceert over mensen met een psychische kwetsbaarheid veel invloed heeft op het oordeel dat anderen over hen vormen.
Je wilt:
– de doelgroep echt betrekken en verbinding met ze maken.
– dit doen zonder dat mensen zich buitengesloten, betutteld of misschien wel veroordeeld voelen.
Dat vraagt om een inclusieve en herstelgerichte aanpak!
Maatwerk in inclusieve communicatie
We ontwikkelen strategieën die aansluiten bij de kernwaarden van jouw organisatie én de belevingswereld van de doelgroep. Onze focus ligt op inclusiviteit en herstel. Dat betekent: luisteren naar wat écht speelt en samen met de doelgroep communiceren vanuit hun perspectief.
Destigmatisering vraagt om een lange adem. Daarom richten we ons op duurzame verandering door bewustzijn te creëren, concrete handvatten te bieden en verhalen te vertellen die blijven plakken. Onze projecten zijn er daarnaast op gericht om niet alleen kennis en bewustwording te vergroten, maar ook gedrag en houding te veranderen.
Onze kernprincipes:
• Niets over mij, zonder mij: We betrekken ervaringsdeskundigen in iedere fase van het proces. We geloven dat mensen met een psychische kwetsbaarheid onmisbare inzichten bieden die campagnes authentiek en effectief maken.
• Krachtige kernboodschappen: We normaliseren mentale gezondheid door de mens centraal te stellen, niet de aandoening.
Fotografie & Video
Verhalen in Beeld
Beelden hebben een enorme kracht. Daarom kiezen we ervoor om mensen te tonen in hun kracht: in een natuurlijke, positieve setting waarin ze floreren.
Waar we in onze aanpak op richten:
• Positiviteit en hoop: We vermijden stereotype beelden zoals donkere settings en ineengedoken poses.
• Gelijkwaardigheid: we houden de focus op gelijkwaardigheid en authenticiteit.We brengen mensen in beeld zoals ze zijn: gewone mensen, zoals jij en ik.
• Herkenbaarheid: we richten ons op visuele storytelling die vertrouwen wekt en herkenbaar is.
Copywriting
Woorden die normaliseren
Onze teksten zijn helder, toegankelijk en inclusief. We schrijven op B1-niveau en gebruiken taal die verbindt, zonder te oordelen of te stigmatiseren. We verkleinen de kloof tussen ‘wij’ en ‘zij’ en brengen de boodschap op een menselijke en positieve manier over.
Onze richtlijnen hierbij zijn:
• Verhalend: we schrijven vanuit de beleving van de doelgroep.
• Neutraal: we vermijden labels en focussen op menselijkheid en herstel.
• Inclusief: we gebruiken neuro-inclusieve taal die stereotype beelden doorbreekt.
Onze belofte
Impactvolle Samenwerking
Of het nu gaat om een merkstrategie, campagne of visuele identiteit, onze werkwijze draait om echte verbinding en duurzame impact. Samen bouwen we aan communicatie die niet alleen gehoord wordt, maar ook gevoeld wordt.
Benieuwd naar onze aanpak? Laten we samenwerken aan een inclusieve en impactvolle communicatie voor jouw organisatie. Neem contact met ons op!
Presentatie
De impact van stigma
Stigma. Het is onzichtbaar, maar voelbaar in elke blik vol onbegrip. In elke deur die dicht blijft.
We bieden een interactieve avond aan die het stilzwijgen doorbreekt. Over hoe stigma werkt in de samenleving, in de GGZ, op de werkvloer en in onszelf. En vooral: over wat er wél kan als we durven kijken, luisteren en spreken.
Deze avond is geschikt voor zorgprofessionals, studenten, beleidsmakers én betrokken burgers. Want stigma is van ons allemaal en de verandering begint bij bewustwording.
Wil je ook zo’n avond organiseren? We denken graag mee over een vorm die past bij jouw doelgroep.

'Mirte heeft een gedrevenheid om bij te dragen aan maatschappelijk belang'
‘Het is fijn om samen te werken met Mirte. Ze heeft een prachtige huisstijl ontworpen die perfect aansluit bij waar het Actienetwerk Zelfmoordpreventie Midden-Limburg voor staat. Je merkt in de samenwerking met Mirte haar passie en kunde voor het vak, maar ook haar gedrevenheid om een bijdrage te leveren aan het maatschappelijke belang van het Actienetwerk Zelfmoordpreventie Midden-Limburg.’
- Fien Beijers, Met ggz en Actienetwerk Zelfmoordpreventie Midden-Limburg
Ervarings-deskundige op jullie podium
Mijn ervaring met het hebben van een psychische kwetsbaarheid, het getraind zijn op het gebied van stigma en het verminderen hiervan is wat jullie als organisatie kunnen inzetten om bij te dragen aan een maatschappij waarin iedereen mag doen. Een maatschappij met aandacht voor de mens zoals die is. De mens met al zijn talenten, problemen, kwaliteiten, onhebbelijkheden, mogelijkheden, behoeftes, verwachtingen en angsten.
Naast onder andere het geven van lezingen of de rol als dagvoorzitter nemen, geef ik advies aan organisaties om neurodiversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie door te voeren in hun communicatie.