* Ook creatief op maandag tot en met zaterdag

* Ook creatief op maandag tot en met zaterdag

* Ook creatief op maandag tot en met zaterdag

* Ook creatief op maandag tot en met zaterdag

* Ook creatief op maandag tot en met zaterdag

In de medija!

Krachtige vrouwen Prachtige vrouwen

17 inspirerende verhalen door Monique Bons (For You media)

In dit boek vertellen zeventien vrouwen hun waargebeurde verhaal over een ingrijpende gebeurtenis die hen volledig van hun stuk bracht. Toch lukte het elk van hen om na een periode van vaak diep verdriet en pure wanhoop, de moed en veerkracht te vinden om door te gaan en het leven weer te omarmen.

Het boek is te bestellen via deze link.

Campagne voor openheid over mentale gezondheid

L1 Nieuws & Omroep Venlo

Zowel Omroep Venlo als L1 Nieuws interviewde mij over de nieuwe campagne Limburg Openhartig. Het werden twee persoonlijke interviews over de impact van (zelf)stigma en het belang van openheid over mentale gezondheid. Bekijk de interviews hiernaast:

Video afspelen
Video afspelen
Video afspelen

Mijn lijden heeft nut gekregen

Portie Veerkracht door Teus Lebbing

Teus Lebbing is journalist. Ze schrijft, praat en denkt (graag) over groei, veerkracht & echte mensen. In de tijd dat ik Tzitzo magazine maakte, interviewde ze mij en schreef ze mijn verhaal op. Een verhaal over de ratrace van school, studie en werk en de enige uitweg.

“Nooit kreeg ik de vraag: ‘hoe kwam je eigenlijk tot deze wanhopige daad?’ Tien jaar lang ging ik kliniek in en uit, versuft van de medicijnen en zonder enig gesprek”

 Lees het interview via deze link.

Dankzij hulp uiteindelijk geen euthanasie: 'Er kwam ruimte om weer te leven'

Reportage door NOS journaal

Vanuit het Expertise Centrum voor Euthanasie kreeg ik het verzoek om mee te werken aan een interview over de impact van de wachttijden voor euthanasie bij psychisch lijden. 

“Mensen die een psychische aandoening hebben en een euthanasieverzoek doen, moeten steeds langer wachten op een beoordeling.”

Video afspelen

‘Ik verborg mijn psychische klachten'

Sharepower

Sharepower zet zich in voor een Limburg met gelijke kansen voor iedereen, in het bijzonder voor vrouwen. Ze interviewden mij over mijn blad, Tzitzo magazine en het belang van openheid in de strijd tegen het stigma rondom mentale gezondheid.

“Ik zweeg erover dat ik therapie had, medicatie nodig had en meerdere keren opgenomen werd. Mijn schaamte hierover was enorm en daardoor hield ik de buitenwereld een ‘picture perfect’ voor. “

Lees mijn verhaal via deze link.

Vanuit mijn ervaring kan ik anderen hoop geven

Samen Sterk zonder Stigma

Samen Sterk zonder Stigma werkte aan bewustwording van stigma en de impact ervan. Ze gaven mensen handvatten voor een gelijkwaardige, diverse en menselijke samenleving. Als ambassadeur van Samen Sterk zonder Stigma droeg ik bij aan hun missie door mijn eigen ervaringen met stigma te delen.

“Doen alsof alles goed ging was zwaarder dan mijn psychsiche aandoening.”

Lees hier mijn verhaal.

Chat openen
1
Vragen? Stel ze hier!
Ik heb een vraag!
Hoi, Mirte hier! Kan ik je helpen?