mirte@studiozondag.nl | +31 6 15 325 283

Wat meer over mij...

Hoi! Ik ben Mirte (40 jaar), grafisch ontwerper, mijn appartement staat in Roermond, maar mijn hart ligt in Valencia. Ik ben gek op hardlopen, alles wat kwispelt, reizen en de Spaanse taal (niet specifiek in die volgorde…).

Van jongs af aan ben ik gefascineerd door inspirerende beelden zoals foto’s, illustraties en animaties en beeldende media zoals billboards, magazines en webdesign. Vanuit die passie maakte ik op de middelbare school al mijn eerste magazine. (Geheel opgemaakt in Word (!) overigens, van ontwerpprogramma’s had ik toen nog nooit gehoord…;-)

Dat ik naar de Kunstacademie wilde was voor mij dan ook op jonge leeftijd zo klaar als een klontje. Ik kon niet wachten om toelating te doen en ‘écht’ te mogen gaan ontwerpen.

Na mijn propedeuse op de Kunstacademie in Arnhem, verloor ik even het contact met mijn creativiteit. De prestatiedruk en de competitiestrijd waren enorm (er studeerden uiteindelijk maar 4 mensen van mijn klas af), ik twijfelde of ik geschikt was voor de ontwerpwereld. Maar na het winnen van The Young Creative Award met een poster tegen kinderarbeid, besloot ik mijn studie af te maken op de Academie in Maastricht.

Ik behaalde mijn Bachelor of Arts, in de richting Visuele Communicatie, en ging daarna vrijwel meteen aan de slag als zelfstandig ondernemer. Ik vind het heerlijk om mijn eigen werktijden te bepalen en op z’n tijd te kunnen werken vanuit het buitenland.  

Inmiddels voorzie al 16 jaar, met veel passie en plezier, mijn klanten met verrassende ontwerpen. Ben je nu benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan eens contact me op.  Ik denk graag met je mee!

Connect ook hier met me!

Of gebruik de whatsApp-knop rechtsonder

Wist je dat:

• Ik maar anderhalve meter lang ben (of kort dus, het is maar hoe je t bekijkt)?

• Ik eigenlijk nooit te laat ben (en bijna altijd te veel te vroeg… grrr…)?

• Ik de allergrappigste tante van de wereld ben (de woorden van mijn neefje van 3 en kinderen spreken altijd de waarheid!)?

Magazine

Tzitzo magazine

In januari 2019 werd ik ambassadeur van Samen Sterk zonder Stigma. Een organisatie die zich inzet om het stigma rondom mentale gezondheid te verminderen. 

Samen Sterk daagt je uit om met vanuit je eigen passie bij te dragen aan destigmatisering. Dat bracht me terug naar mijn middelbare school-periode waarin ik mijn eigen magazine maakte. Hoe tof zou het zijn om een blad te lanceren wat openheid geeft over mentale gezondheid om het taboe erop te verminderen? Mijn voorstel werd met veel enthousiasme ontvangen. Het team groeide snel en nadat nummer 1 volledig uitverkocht was, besloten we als stichting meer nummers te maken.

Tzitzo magazine werd, naast een taboe-doorbrekend blad,  een blad vol hoop, steun en (h)erkenning en betekende voor veel lezers een ondersteuning bij hun herstel.

Na drie mooie nummers, met uiteindelijk een team van meer dan 60 vrijwilligers, te hebben gemaakt, kwam er voor mij het punt om te stoppen. Corona gooide roet in het eten, er mochten geen bladen meer in wachtkamers liggen en subsidie krijgen werd steeds moeilijker.

Ik kijk terug op een leerzame periode waarin ik veel mooie mensen heb leren kennen en mezelf beter ging begrijpen. Ik zal me altijd blijven inzetten voor een maatschappij waarin iedereen mee mag ook doen, óók mensen met een psychische kwetsbaarheid!

Chat openen
1
Stuur me een berichtje!
Stuur me een berichtje
Hallo 👋
Kan ik je helpen?