Meer over mij!

Ik weet als geen ander hoe belangrijk het is je creatieve talent te benutten

Mijn naam is Mirte (40), ik ben grafisch ontwerper, woon in Roermond en ben gek op hardlopen, honden en reizen.

Van jongs af aan ben ik gefascineerd door inspirerende beelden zoals foto’s, illustraties en animaties en beeldende media zoals billboards, magazines en webdesign. Vanuit die passie maakte ik op de middelbare school mijn eerste magazine.

Na mijn propedeuse te hebben gehaald op de kunstacademie in Arnhem, verloor ik even het contact met mijn creativiteit. Maar na het winnen van The Young Creative Award voor een posterontwerp, besloot ik mijn studie af te maken op de academie in Maastricht.

Na het behalen van mijn Bachelor of Arts, richting visuele communicatie, ging ik vrijwel meteen aan de slag als zelfstandig ondernemer.

Met veel plezier, passie en creativiteit zet ik me inmiddels al 16 jaar in voor authentiek grafisch ontwerp voor mijn klanten.

Benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan gerust contact met me op!

Zingeving zoeken en zichtbaar zijn

Vaak heb ik een klik met gevoelige, creatieve mensen die, net als ik, mentale uitdagingen kennen in het leven. Het raakt me om te zien dat mensen zo getalenteerd zijn, maar het zelf niet zien. Ik herken die onzekerheid. Te lang heb ik niet in mezelf geloofd en dingen gedaan waar ik niet blij van werd. 

Faalangst, zelftwijfel, perfectionisme en piekeren bepaalden mijn leven. Dat begon op de middelbare school. Alles draaide om punten halen en dat leverde ontzettend veel druk op. Ook op de kunstacademie hield ik hier last van. Door de enorme prestatiedruk doofde mijn creatieve vuur. 

Na vele diagnoses kwam ik er op mijn 37e achter dat ik autisme heb. Toen ik vervolgens nog steeds geen passende behandeling kreeg, besloot ik zelf op zoek te gaan naar oplossingen. Praten over moeilijkheden heeft mij namelijk geen goed gedaan. Praten over mijn mogelijkheden, talenten en kracht bleek zoveel belangrijker voor mijn herstel. Zingeving zoeken en van betekenis kunnen zijn, dat is wat mij helpt. Visueel creëren, ideeën uitwerken en daarmee anderen helpen is waar ik energie van krijg.

Daarnaast weet ik hoe belangrijk het is om zichtbaar te durven zijn. Ik weet ook hoe spannend dat kan zijn, maar ik gun het iedereen om z’n plekje in de wereld in te nemen. Jouw talent mag gezien worden en daar draag ik als grafisch ontwerper en coach graag aan bij.

Creatievelingen ondersteunen vanuit mijn eigen ervaring als grafisch ontwerper en coach

In de tijd dat ik hoofdredacteur van mijn eigen magazine (www.tzitzomagazine.nl) was, ontmoette ik vaak creatieve mensen die het aan zelfvertrouwen ontbrak om van hun passie hun werk te maken. Ze zaten vast in een saaie baan om zeker te zijn van een inkomen en waren daardoor ongelukkig. 

Deze mensen plantten een zaadje bij me. Hoe mooi zou het zijn als ze het lef en zelfvertrouwen zouden krijgen om de wereld hun talent te tonen en klanten te krijgen voor hun creatieve werk? Ik weet als geen ander hoe belangrijk het is om je hart te volgen, je passies uit te oefenen en je talent te benutten. Als je geen gehoor geeft aan je creatieve brein, blijft het knagen. Daarom wil ik mensen zo graag helpen om de stap toch te durven maken. Met de juiste ondersteuning is dat zeker mogelijk!

Het is mijn missie om andere creatievelingen vanuit mijn eigen ervaring als grafisch ontwerper en coach waar nodig ondersteuning te bieden. Ik help hen graag bij het ontwikkelen van hun visuele identiteit en het leren omgaan met faalangst, zelftwijfel, perfectionisme of andere blokkades. Die missie maakt dat mijn creatieve vuurtje volop brandt!

Op zoek naar authentieke branding? Kijk bij Ontwerp

Hulp nodig bij het overwinnen van mentale creatieve blokkades? Kijk bij Coaching

Tzitzo magazine

Januari 2019 werd ik ambassadeur van Samen Sterk zonder Stigma. Een organisatie die zich inzet om het stigma rondom mentale gezondheid te verminderen. 

Samen Sterk daagt je uit om met vanuit je eigen passie bij te dragen aan destigmatisering. Dat bracht me terug naar mijn middelbare school-periode waarin ik mijn eigen magazine maakte. Hoe tof zou het zijn om een blad te lanceren wat openheid geeft over mentale gezondheid om het taboe erop te verminderen? Mijn voorstel werd met veel enthousiasme ontvangen. Het team groeide snel en nadat nummer 1 volledig uitverkocht was, besloten we als stichting meer nummers te maken.

Tzitzo magazine werd, naast een taboe-doorbrekend blad,  een blad vol hoop, steun en (h)erkenning en betekende voor veel lezers een ondersteuning bij hun herstel.

Na drie mooie nummers, met uiteindelijk een team van meer dan 60 vrijwilligers, te hebben gemaakt, kwam er voor mij het punt om te stoppen. Corona gooide roet in het eten, er mochten geen bladen meer in wachtkamers liggen en subsidie krijgen werd steeds moeilijker.

Ik kijk terug op een leerzame periode waarin ik veel mooie mensen heb leren kennen en mezelf beter ging begrijpen. Ik zal me altijd blijven inzetten voor een maatschappij waarin iedereen mee mag ook doen, óók mensen met een psychische kwetsbaarheid!